Page 45 of 46

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 22 მარ 2012, 00:31
by გვალდა
შვრიის მარცვალი სად ვიყიდო ხომ არ იცით?

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 22 მარ 2012, 16:49
by Ketevan Guliashvili
გვალდა

ბაზრობებზე, მარცვლულის განყოფილბაში ყველგანაა.

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 06 აპრ 2012, 22:33
by ლეონტი
Makena wrote:tiko_r
აი დედას კი თუ უნდა რომ საკუთარ შვილს კონსერვანტებით გაჯერებული სასმელები დაალევიოს, რას იზავ, ნება მისია.
არა, ნება მისი არაა, ნება რომ ჰქონდეს ,ტვინიც უნდა ჰქონდეს.

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 11 მაი 2012, 11:45
by Makena
გვალდა
სამწუხაროდ ქართული შვრია აღარ არსებობს, არავინ თესავს, ბაზრობებზე რაც იყიდება შემოტანილია, ამიტომ როგორი ხარისხია და როგორ არის მოყვანილი ძნელი სათქმელია.

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 11 მაი 2012, 11:54
by Makena
ორიოდ რჩევას დავწერ გაზაფხულთან დაკავშირებით, განსაკუთრებით ბავშვიანებისათვის:
- მარწყვი ყველას უყვარს მაგრამ გაითვალისწინეთ რომ იმისათვის რომ ასე ადრე მიიღონ მარწყვი და ფული იშოვონ იყენებენ დიდი რაოდენობით ქიმიურ სასუქებს და სხვადასხვა შესაწამლ პრეპარატებს, ამიტომ თუ ყიდულობთ და ბავშვს აჭმევთ, აჭამეთ ცოტა ანუ ერთჯერადად არ მისცეთ ბევრი. საერთოდ კი აჯობებს რომ მას შემდეგ იყიდოთ როცა მასიურად შემოვა.
- ახალი კიტრი და პომიდორი კიდევ უფრო გაჯერებულია ათასგვარი ქიმიით, სათბურში მოწეული ყველაფერი დანაგვიანებულია, ამიტომ ამ ბოსტნეულის ჭამა მას შემდეგ ჯობია როდესაც ჩვეულებრივ ღია გრუნტში დაიწყებს შემოსვლას. თუ ეხლავე ყიდულობთ მიირთვით მცირე რაოდენობით.

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 12 მაი 2012, 19:36
by Tamari-ch.
ერთ საინტერესო საკითხზე მინდა გესაუბროთ

ესაა ორგანიზმის მჟავე-ტუტოვანი წონასწორობის საკითხი

ანუ რომელი პროდუქტები იწვევევს ჩვენს ორგანიზმში გადამჟავიანებას და რომელი გატუტიანებას...


გაირკვა, ძველად ადამიანი ისეთ პროდუქტებს ღებულობდა, რომელიც იწვევდა ორგანიზმში ბალანსის ტუტიანობისკენ გადახრას
ანუ ესაა ბუნებრივი ანუ ჯანმრთელი მდგომარეობა ჩვენი ორგანიზმისათვის
პალეოლითში ხომ საერთოდ - ძირითადად ტუტე პროდუქტებს ღებულობდა ადამიანი


ცივილიზაციამ მოიტანა ორგანიზმის გადამჟავება
გადამჟავება შობს ჩვენს ორგანიზმში თავისუფალ რადიკალებს
და ეს კი უამრავი მძიმე დაავადების ჩამრთველი მექანიზმი ხდება ხოლმე....


გარდა ამისა ორგანიზმს აქვს უნარი რომ დაზიანებული უჯრედი აღადგინოს, ან თუ ვერ აღადგენს, ხდება უჯრედის თვითლიკვიდაცია. მაგრამ ეს მექანიზმი მუშაობს მხოლოდ მაშინ როცა ოჯრედში გლუკოზის დაშლა ხდება ჟანგბადით (ბუნებრივად ანუ), როცა უჟანგბადოდ ხდება ( მჟავე არეში) ეს მექანიზმი ითიშება, არ მუშაობს; ამის გამოა რომ კიბოს უჯრედებს თვითლიკვიდაციის უნარი არ აქვთ

Какие из продуктов кислые и какие щелочные?

Кислые продукты
Кислоту для обмена веществ дают так называемые поставщики кислот. Это, к примеру, содержащие белок продукты типа мяса, рыбы, сыра, творога, а также бобовые, как горох или чечевица. Натуральный кофе и алкоголь тоже относятся к поставщикам кислот.
Кислотное действие имеют и так называемые пожиратели оснований. Это продукты, для расщепления которых организму приходится тратить ценные основания. Самые известные «пожиратели оснований» — сахар и продукты его переработки: шоколад, мороженое, конфеты и т. д. Основания «поглощают» и продукты из белой муки — белый хлеб, кондитерские изделия и макароны, а также твердые жиры и растительные масла.
Поставщики кислот для обмена веществ: мясо, колбаса, рыба, морепродукты и ракообразные, молочные продукты (творог, йогурт и сыр), зерно и зерновые продукты (хлеб, мука), бобовые, брюссельская капуста, артишоки, спаржа, натуральный кофе, алкоголь (прежде всего ликеры), яичный белок.
«Пожиратели оснований», вызывающие перекисление организма: белый сахар, кондитерские изделия, шоколад, мороженое, зерно и зерновые продукты типа хлеба, муки, вермишель, консервы, продукты готовые к употреблению, «фаст-фуд», лимонад, фруктовый чай, шиповниковый чай.

Щелочные продукты
Основания затрачиваются и на переваривание зерновых продуктов, творога и йогурта. Последние, правда, снабжают организм жизненно важными витаминами и микроэлементами.
Щелочными продуктами являются, в частности, картофель, молоко, сливки, овощи, листовой салат и спелые фрукты.
Сюда же относятся зелень, злаки, яичный желток и орехи. Сливочное масло и растительные масла холодного прессования занимают промежуточное — нейтральное — положение.
Источники оснований, поставляющие в организм ценные щелочи: овощи (за исключением вышеназванных видов), фрукты, молоко, сливки, зелень, «тихие» минеральные воды, травяные чаи (за исключением вышеназванных видов), яичный желток, орехи.

Нейтральные продукты питания
К нейтральным продуктам относятся растительные масла холодного прессования, сливочное масло, вода.

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 13 მაი 2012, 02:08
by QAQUCA
თამარიჩ რა მონდომებული ხარ გადავირიე! მატრიარქატი მოვითხოვოთ? :lol: :lol: :lol:

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 13 მაი 2012, 13:15
by ლეონტი
ქართული სუფრა, ისეთი როგორიც დღეს გვაქვს არის ჭამის კულტურის უგულვებელყოფა, ანუ ჩატენვა სიამოვნებისთვის, არადა ზველად იცოდნენ რა რასთან და როდის ეჭამათ, იმ პროდუქტებს რომელსაც მონელებისთვის ტუტე გარემო სჭირდებათ, არასოდეს ჭამდნენ მჟავე გარემოს პროდუქტებთან, ნუ ქიმიურ და კარბონატულ სასმელებზე საუბარი არაა.
მოკლედ ცართულია ორგანიზმის განადგურების მექანიზმი. გაუძელი, გაუძელი, ან ისწავლე. რა რატომ როდის, კოკა კოლა სნიკერს.

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 26 ივნ 2012, 11:29
by Makena
გავაგრძელებ ხილის თემას,
გარგარი – ეს არის ძალიან სასარგებლო ხილი და რაც მეტს მივირტმევთ მით უკეთესი, მაგარამ არსებობს ერთი დიდი საფრთხე რომელზეც ნაკლებად საუბრობენ, ეს არის სომხეთიდან იმპორტირებული გარგარი რომელიც ვიზუალურად ზალიან კარგია თუმცა არსებობს რადიაციისაგან დაბინძურების საფრთხე რადგან გარგარის ვეებერთალა ბაღები სწორედ იმ მიდამოებშია გაშენებული რომელსაც თავზე გადმოჰყურებს სომხეთის ატომური ელექტრო სადგური, ამიტომ მოერიდეთ სომხურ გარგარს, მიირთვით მხოლოდ ქართული, ასევე შეიზლება სხვა იმპორტირებული გარგარის გამოყენებაც ოღონდ არა სომხურის. სხვა მხრივ გარგარი შედარებით უსაფრთხო ხილია რადგან მას არც ბევი შეწამვლა სჭირდება და არც სასუქების დაყრა.

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 26 ივნ 2012, 11:39
by Makena
ატამი – აი აქ ძალიან ცუდად არის საქმე! ატამი გახლავთ ხილი რომელიც ინტენსიურად იწამლება, მუშავდება რამდენიმე სახის შხამქიმიკათით და თანაც მთელი სეზონის განმავლობაში, ასერომ მისი ჭამა საერთოდ არ არის რეკომენდებული. მაგრამ თუ ძალიან გიყვართ და თავს ვერ იკავებთ აჯობებს მცირე ულუფებით მიირთვათ.
ვენახის ატამი ანუ ქართული ატამი – აი ეს გახლავთ საუკეთესო ატამი, ყველას გინახავთ ბაზარში შეუხედავი შედარებით მცირე ზომის სახეჩი ატმები, რომელიც შედარებით გვიან შემოდის, მას არც შეწამვლა სჭირდება და არც სხვა რამ, მხოლოდ გარეცხეთ და შეგიძლიად მიირთვად რამდენიც გნებავთ, დიდებისათვისაც სასარგებლოა და ბავშვებისათვისაც.

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 01 აგვ 2012, 11:40
by Makena
ძეხვეული და გადამუშავებული ხორცპროდუქტი.
საქართველოში წარმოებული ძეხვეულის 95% იწარმოება უცხოეთიდან შემოტანილი ხორცისაგან. ეს ერთის მხრივ ცუდია რადგან გაყინული ხორცია მაგრამ მეორეს მხრივ კარგი რადგან მისის ვარგისიანობა გაკონტროლებულია და მისი გამოყენება უსაფრთხოა რასაც ვერ ვიტყვით საქართველოში წარმოებულ ხორცზე. საერთოდ ქართველებს ძეხვეულის წარმოების ტრადიციები რეალურად არ გაგვაჩნია და ჩვენთან წარმოებული ძეხვი ვერც გემოვნური თვისებებით დაიკვეხნის და ვერც რაიმე სხვა ღირებულებებით. ასერომ თუ ძალიან არ გიყვართ ქართულ ძეხვეულს მოერიდეთ, ბავშვის კვებაში კი ჯობია ახალი ხორცისაგან მომზადებული კერძები შეიტანოთ ძეხვეულის ნაცვლად.

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 01 აგვ 2012, 16:23
by Tamari-ch.
Makena
სამაგიეროდ გვაქვს კუპატი...

იფ....

:D

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 16 დეკ 2012, 12:26
by Makena
აი გრინპისის მიერ გამოქვეყნებული კომპანიების სია რომლებიც გენმოდიფიცირებულ ორგანიზმებს იყენებენ საკვები პროდუქციის წარმოებაში, მათ შორის არის ჰიპპი! რომელიც ასეთი კარგი რეპუტაციით სარგებლობს, და თურმე ამ დროს ტრანსგენურ ორგანიზმებს იყენებს!


Greenpeace обнародовал чёрный список производителей ГМ(Генетически Модифицированных)-продуктов (обратите внимание сколько продуктов для детей):

1 Snickers
2 Супы Campbell
3 Рис Uncle Bens Mars
4 Чай Lipton
5 Mars M&M
6 Twix
7 Milky Way
8 Cadbury (Кэдбери) шоколад, какао
9 Ferrero
10 Nestle шоколад "Нестле", "Россия"
11 Шоколадный напиток Nestle Nesquik
12 Безалкогольный напиток Соса-Соla "Кока-Кола" Соса-Соla
13 "Спрайт", "Фанта", тоник "Кинли", "Фруктайм"
14 Pepci-Со Pepsi
15 "7-Up", "Фиеста", "Маунтин Дью"
16 Сухие завтраки Kellogg's
17 Соусы Knorr
18 Печенье Parmalat
19 Приправы, майонезы, соусы Hellman's
20 Приправы, майонезы, соусы Heinz
21 Детское питание Nestle
22 Hipp
23 Abbot Labs Similac
24 Йогурты, кефир, сыр, детское питание Denon
25 McDonald's (Макдональдс) сеть "ресторанов" быстрого питания
26 шоколад, чипсы, кофе, детское питание Kraft (Крафт)
27 кетчупы, соусы. Heinz Foods (Хайенц Фудс)
28 детское питание, продукты "Делми" Unilever (Юнилевер)

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 16 დეკ 2012, 15:14
by G
Makena

რომელ წელსაა ეს სია გამოქვეყნებული გრინპისის მიერ?
თქვენი პოსტიდან გამომდინარე ლოგიკურია ვივარაუდოთ, რომ საკმაოდ ახალია. თუ მართლაც ასეა, სად იყო გრინპისი ამდენ ხანს?!

სმა-ჭამა დიდად შესარგი ?? ანუ რითი ვიკვებებით...

Posted: 17 დეკ 2012, 14:30
by Makena
G
გრინპისი ყოველწელს აქვეყნებს ასეთ სიას.
კითხვა ვერ გავიგე სად უნდა ყოფილიყო გრინფისი?