Page 5 of 7

Искусство

Posted: 21 იან 2006, 20:55
by climber
ნუ შეჭამთ ყვითელ ან თეთრ ფერის კენკრას -როგორც წესი, ისინი შხამიანია.
ასეთივე შხამიანია ჭითელი კენკრის ნახევარზე მეტი. შხამიანი არ არის ლურჯი და შავი კენკრა. ხილი და კენკრა, რომლებიც ერთად არის თავმოყრილი, საკვებად ვარგისია. მცენარის რძისებრი ჭვენი მიუთითებს იმაზე, რომ იგი შხამიანია. თუ მცენარე კანს აღიზიანებს. იგი საკვებად უვარგისია.
მცენარეები, რომლებიც ჭყალსჰი ან ტორფზე იზრდება, როგორც წესი , ძალიან გემრიელია.
აუცილებლად უნდა გახსოვდეთ, რომ მცენარის საკვებად ვარგისიანობა არ ნიშნავს მისი ყველა ნაწილის ვარგისიანობას. ძალიან ბევრი მცენარის ერთი ნაწილი შეიძლება საკვებად იყოს ვარგისი და მეორე ნაწილი შხამიანი. მაგ:კარტოფილის გორგოლი საკვებად ვარგისია და მისი ნაყოფი შხამიანია.

Искусство

Posted: 21 იან 2006, 23:40
by LOKI
დათიკო
თუ მცენარის სახელი იცი ისიც გეცოდინება იჭმევა თუ არა :D
პრობლემაა იმის გარკვევა რა მცენარეა ანუ უცნობი მცენარის საკვებად ვარგისიანობა.

Искусство

Posted: 26 იან 2006, 21:57
by დათიკო
LOKI wrote:დათიკო
თუ მცენარის სახელი იცი ისიც გეცოდინება იჭმევა თუ არა :D
პრობლემაა იმის გარკვევა რა მცენარეა ანუ უცნობი მცენარის საკვებად ვარგისიანობა.
ზოგადად კენკრა ვიცი, მაგრამ ზოგი იჭმევა და ზოგი არა.
ძაღლყურძენას სახელი კი ვიცი, მაგრამ არ ვიცი იჭმევა თუ არა. არადა შავი ფერისაა და ზედა პოსტის მიხედვით თუ ვიმსჯელებთ შავი ფერის კენკრა საჭმელად ვარგისია.

Искусство

Posted: 26 იან 2006, 23:42
by climber
მცენარის მიწისქვეშა ნაწილებიდან საკვებად შეგიძლიათ გამოიყენოთ გორგოლები. ისინი დიდ რაოდენობით შეიცავენ საკვებ ნივთიერებებს (სახამებელს) და შეგიძლიათ მოხარშოთ ან შეწვათ, მაგალითად, კარტოფილი, ისარა , მიწის თხილი,ცერცველა...
სახამებლით ასევე მდიდარია მცენარეთა ფესვები. ასეთი მცენარეებია მრავალძირა, გვიმრა, ირმის ხავსი, მჟაუნა თეთრი შროშანი, თეთრი დუმფარადა ანგელოზა.
საკვებად შეიძლება გამოვიყენოთ მცენარეთა ნორძჩი ყლორტები, როგორც უმად ასევე მოხარშული. საჭმელად ვარგისი ყლორტები აქვს დანდურს, ირმის ხავსს, ბამბუკს................
ყველაზე ხშირ შემთხვევაში ვარგისია მცენარეთა ფოთლები. ასეთო მცენარეებია: ბაბუაწვერა, მჟაუნა, ჭინჭარი,. შეიზლება ითქვას რომ საკვებად ვარგისია ყველა არა შხამიანი მცენარის ფოთლები.
უმად შეგიზლიათ მიირთვათ ხის ქერქის ქვეშ არსებული თხელი ნაზი შრე. თავად ქერქი არ იჭმევა, რადგან იგი დიდი რაოდენობიტ შეიცავს

Искусство

Posted: 21 თებ 2006, 15:31
by iverson
დათიკო
როცა პატარა ვიყავი და ზაფხულში დასასვენებლად მივდიოდი, ბებიები და ეგეთი ნაროდი ყოველთვის მეუბნებოდა რომ ძაღლყურძენას არ მივკარებოდი. აქედან ვიიც რომ მისი ნაყოფის ჭამა არ შეიძლება.

Искусство

Posted: 22 თებ 2006, 17:58
by LOKI
iverson
ჭამა რომ შეიძლებდეს არა მგონია ძაღლყურძენა ერქვას :lol:

Искусство

Posted: 01 მარ 2006, 17:55
by iverson
LOKI
რატო რა.. ძაღლი არ იჭმევა თუ ყურძენი? :)

Искусство

Posted: 23 მარ 2006, 21:05
by LOKI
iverson
ცალცალკე კი ორივე იჭმევა მაგრამ ერთად არ შეიძლება

Искусство

Posted: 23 მარ 2006, 22:08
by iverson
LOKI
:)
კაი

Искусство

Posted: 01 ივლ 2006, 20:00
by dimitri
ძაღლყურძენა ძლიერ ფსიქოტროპულია და თან მგონი გადამეტებული დოზით სიკვდილიც არაა გამორიცხული.
რაც შეეხება ფრინველს წელს...
ექიმი და ვირუსოლოგი მე არ ვარ. დაახლიებით 10-12 წლის წინ რძალმა "გამაგდებინა" სახლიდან თუთიუყში ასეთივე ხმაური იყო მაშინაც ატეხილი. გვეუბნებიან ვირუსი 70 გრადუსზე კვდება. არავის ვიცნობ რომ უმად ჭამდეს, წყალი ას გრადუსზე ნაკლებზე არ დუღდება და პრობლემა რაშია ვერ ვგებულობ...

Искусство

Posted: 01 ივლ 2006, 21:32
by Wanderer
დათიკო
LOKI
ძაღლყურძენა არ იჭმევა ! დანამდვილებით ვიცი.

Искусство

Posted: 19 ივლ 2006, 13:37
by Qurumi
Wanderer
გააჩნია გენაცვალე! გემოვნებაზე არ დაობენ. არც გაჯი იჭმევა მარა მთელი ბავშვობა გაჯის ჭამაში მაქვს გატარებული.

მოგმართავთ ყველას!
მიირთვით რაც გესიამოვნებათ. ოღონდ თუ რამე გართულებებს წააწყდებით მე ნუ დამაბრალებთ :wink:

Искусство

Posted: 19 ივლ 2006, 21:24
by Wanderer
Mich@l
გაჯი - სულ სხვაა. :D :D :D :D :D

Искусство

Posted: 19 ივლ 2006, 21:26
by toga
მიშას ვინც დაპატიჟებს სახში ეცადეთ გაჯი დამალოთ თორე დაგიმახინჯებთ კედლებს :D :D

Искусство

Posted: 20 ივლ 2006, 13:21
by Qurumi
ხო თუ შპალერი არ გაქვთ გაკრული. მაშ ნუ დამპატიჟებთ