Page 4 of 7

Искусство

Posted: 19 იან 2006, 01:49
by დათიკო
LOKI wrote:დათიკო
კარგი ფრინველებს შევეშვათ წელს

სოკოს ცნობას რაც შეეხება. წიგნები ძალიან ბევრია. თუნდაც ენციკლოპედია აიღე. ნეტში არ დავინტერესებულვარ მაგრამ აუცილებლად იქნება. ნეტში ყველაფერია :D :D :D :D

ოროვანდი რუსულად лопух ეს ის მცენარეაა მინდორში რომ მიდიხარ და შარვალზე რომ ეკრობა შეგიძლია სურათი ნახო. მე საუბარი მქონდა ე.წ. ჩვეულებრივ ოროვანდზე (მისი რამდენიმე სახეობა არსებობს)

:D :D ნაყარი არის ახლად ამოსული ტოტები ახალგაზრდა ტოტები

თევზაობას რაც შეეხება თევზაობის განყოფილებაში ვისაუბროთ ჯერჯერობით მეთევზე ხალხი ცოტა ვართ ფორუმზე :D
ოკ, გაიხარე :)

"ნაყარი არის ახლად ამოსული ტოტები ახალგაზრდა ტოტები" :lol: :lol:

Искусство

Posted: 19 იან 2006, 01:52
by LOKI
დათიკო
მიწიდან ვიგულისხმე. პატარა "გვიმრუკები" რააა :D :D მემგონი სწორედ ავხსენი და მიხვდი
რა ვიცი რა ვიცი
თუ არა და ეხლა ხომმიხვდი რაც ვიგულისხმე :D :D

Искусство

Posted: 19 იან 2006, 02:02
by დათიკო
LOKI wrote:დათიკო
მიწიდან ვიგულისხმე. პატარა "გვიმრუკები" რააა :D :D მემგონი სწორედ ავხსენი და მიხვდი
რა ვიცი რა ვიცი
თუ არა და ეხლა ხომმიხვდი რაც ვიგულისხმე :D :D
კი, კი მივხვდი :D
ჩემ თავზე მეცინებოდა... რაღაც უაზრობა წარმოვიდგინე... ძირს დაყრილი ფოთლები :lol:

Искусство

Posted: 19 იან 2006, 02:42
by Gvalva
მცენარეების ჭამაზე, საინტერესო მასალა მაქვს და გაგიზიარებთ, აქამდე ვისაც ვუთხარი (თუ ბოლომდე მომისმინა, ყველას მოეწონა :) ;) )

ბუნებაში უამრავი მცენარეა და როცა საქმე მიდგება უცნობი მცენარეებიდან რაიმეს შეჭმაზე, გაითვალისწინეთ რომ ზოგიერთი მცენარის სულ მცირე ნამცეცის გასინჯვამ ან გაღეჭვამ შეიძლება ძალიან სავალალო შედეგები გამოიწვიოს... თვით ფატალურიც კი... (გევიდა გაღმა). ამიტომ ჯობია გამოიყენოთ საკვებად ვარგისიანობის შემოწმების უნივერსალური ტესტი (Universal Edibility test)

1. ერთ ჯერზე შეამოწმეთ მცენარის მხოლოდ ერთი კომპონენტი
2. დაყავით მცენარე მის ძირითად კომპონენტებად: ფოთლები, ღერო, ფესვები, ყვავილები
3. უსუნეთ მცენარეს, ხომ არ აქვს მას მძიმე ან მომწამლავი სული. გახსოვდეთ მხოლოდ სუნით ვერ განსაზღვრავთ იჭმება მცენარე თუ არა.
4. არ ჭამოთ არაფერი 8 საათის განმავლობაში ვიდრე ტესტირებას დაიწყებთ.
5. იმ 8 საათის განმავლობაში როცა თავს იკავებთ ჭამისგან შეამოწმეთ კონტაქტზე მცენარე. კერძოდ, ჩაიდეთ მცენარის ის კომპონენტი, რომელსაც ამოწმებთ იდაყვის შიდა მოსახრელში. როგორც წესი 15 წუთი გაჩერება საკმარიასია რომ რეაქცია გამოიწვიოს.
6. ტესტის პერიოდში არაფერი ჩაიდოტ პირში გაფილტრული წყლის და იმ მცენარის კომპონენტის გარდა, რომელსაც ამოწმებთ.
7. აიღეთ მცირე ნაწილი მცენარის კომპონენტისა და მოამზადეთ ის ისე როგორც აპირებთ მომავალში რომ ჭამოთ (ანუ, უმად, მოხარშული...)
8. სანამ პირში ჩაიდებთ მმზადებულ ნაწილს, მისი პატარა ნამცეცი შეახეთ ტუჩის გარე მხარეს, რომ შეამოწმოთ ხომ არ გსუსხავთ ან გწვავთ ტუჩს.
9. თუ 3 წუთის განმავლობაში ტუჩზე რეაქცია არ გქონდათ, დაიდეთ მცენარის ეს კომპონენტი ენაზე და გააჩერეტ იქ 15 წუთი.
10.თუ არაფერი რეაქცია არ ქონდა, საგულდაგულოდ დაღეწეთ ის და გაიჩერეთ პირში 15 წუთი. არ გადაყლაპოთ.
11. თუ არაფერი უბედურება არ დაგემართათ, გადაყლაპეთ საკვები.
12. დაიცადეთ 8 საათი. თუ რაიმე ავადმყოფობის სიმპტომი შეამჩნიოთ (გარდა შიმშილისა :) ) გამოიწვიეთ ღებინება და დალიეთბევრი წყალი.
13. თუ ავადმყოფობის არანაირი სიმპტომი არ დაფიქსირდა, მცენარის ამ კომპონენტისგან დაამზადეთ მცირე რაოდენობა ამავე წესით და მიიღეთ. დაიცადეთ კიდევ 8 საათი, თუ არაფერი დაგემართათ (გარდა ნერვოზისა ;) ) ამ მეთოდით მომზადებული მცენარის ეს კომპონენტი საკვებად ვარგისია.
შენიშვნა: შემაოწმეთ მცენარის ყველა კომპონენტი ცალ-ცალკე, ერთ-ერთის ვარგისიანობა არ ნიშნავს რომ სხვებიც უსაფრთხო იქნება. და ასევე, თუ მოხარშული ვარგისია, არ ნიშნავს რომ უმიც ივარგებს. შეამოწმეთ უმიც, თუ უმად აპირებთ ჭამას.

ამის შემდეგ ერთი ყველაზე კაი რჩევა: სანამ რომელიმე მცენარეზე გადაწყვეთ ამ ტესტის ჩატარებას დარწმუნდით რომ იმ არემარეში ეს მცენარე ბევრი იზრდება :), რომ ამდენი დრო და მოთმინება ღირდეს ცდად. მართლაც მცენარის თითოეული კომპონენტი 24 საათიან ტესტს მოითხოვს.

რომც გაარკვიოთ რომ მცენარე საჭმელად ვარგისია, შეჭამეთ ცოტა-ცოტა. მშიერ კუჭზე ბევრმა კეთილშობილმა მცენარემაც კი შეიძლება ცუდი რეაქცია გამოიწვიოს.

გისურვებთ პირველივე ცდაზე საკვებად ვარგისი მცენარე შეარჩიოთ. :D

ეხლა დავიძინებ და როგორ უნდა შეარჩიოთ მცენარე ამას მერე მოგიყვებით :)

Искусство

Posted: 19 იან 2006, 12:26
by mika
Gvalva
მემგონი ჯობია ისეთი მცენარები მიირთვა რომლებსაც ძროხები,თხები და ცხვრები ჭამენ...მერმგონი არ უნდა გაწყინოს...



Gvalva
ხოდა კიდევ დავამატებდი რომ ტესტირების 126დღის 35წუთზე უკვე შეგიძლიათ გადახვიდეთ ტესტირების მე3-ე ეტაპზე..რომელიც ითვალისწინებს
პოპულაციის დიდი ჯგუფსე (არანაკლებ 100კაცი) აპრობაციას....თუ ვერ ნახეთ 100კაცი მიაშურეთ უახლოეს სოფელს ან ქალაქს.........................................

:D :D

Искусство

Posted: 19 იან 2006, 13:13
by Gvalva
mika

ეს წესი ისეთი ადგილებითვის არის სადაც ძროხები და თხები არ არიან :)

Искусство

Posted: 19 იან 2006, 15:49
by LOKI
:D :D თუ ძროხას და თხას იმისთვის დასდევ დამშეული კაცი რომ გაიგო ის რას ჩამს :D :D :D :D
მაშინ ან ვეგეტარიანელი ხარ ან სიტუაციაში ბოლომდე ვერ გარკვეულხარ :D :D :D :D :D :D :D

Искусство

Posted: 19 იან 2006, 20:47
by mika
Gvalva
LOKI
ვერ მიმიხვდით მე ზეპირად ვიცი ძროხა რას ჩამს......ვოტ ტაკ............ხოდა საქარველოში კიდე გინახიათ ადგილი ძროხა რომ არ იყოს ან თხა ან ირემი და ბეჰემოტი....ხო ნუ ჟირაფი იშვიატობაა მაგრამ მაინც

Искусство

Posted: 19 იან 2006, 20:53
by Gvalva
LOKI
ან სიტუაციაში ბოლომდე ვერ გარკვეულხარ


მაგარი იყო :D :D :D

Искусство

Posted: 20 იან 2006, 02:26
by დათიკო
კენკრაზე და ხილზე რას იტყვით?
ფერად-ფერადი ნაყოფი რომ აქვს....
მათ შორის ტყემალი (სხვა თა შორის ბევრი იყო წელს), მაყვალი, შინდი, პანტა, მაჟალო, ასკილი და ა.შ.

აბა ჩამოვთვალოთ კიდევ რაც ვხვდებით ტყეში და რა არ უნდა ვჭამოთ :)

Искусство

Posted: 20 იან 2006, 19:42
by CHAKRULO
ისე კახეთში ხომ არ დაგვემგზავრებით ვინმე მე და დათიკოს?:D :lol:

Искусство

Posted: 20 იან 2006, 20:46
by mika
CHAKRULO
მაინც სად???

Искусство

Posted: 20 იან 2006, 22:11
by Mrs. Robinson
დათიკო
ტყეში ბევრია ხოლმე კუნელი (მე მიყვარს ძალიან), კოწახური, თხილი. ამ შემოდგომაზე გუდარეხთან კაკლის იმისთანა მოსავალი დაგვხვდა, სახლში დაბრუნებულმა ეს რომ ვთქვი, კინაღამ გამაბრუნეს გუდარეხში......
CHAKRULO
მოგესალმები! კეთილი იყოს შენი ფეხი კარავზე!!!!!!!!!! :)
საით გაგიწევიათ?????????????????????????????????
ისე ბიჭებო თუ სადმე წასვლას გადაწყვეტთ, ძალიან რომ არ ავირიოთ და მოსაძებნადაც ადვილი იქნება, ჯობია სამომავლო გასვლებში თემა გახსნათ-ხოლმე. იქ უფრო მეტი ხალხი ნახავს............................

Искусство

Posted: 21 იან 2006, 19:32
by დათიკო
Mrs. Robinson wrote:დათიკო
ტყეში ბევრია ხოლმე კუნელი (მე მიყვარს ძალიან), კოწახური, თხილი. ამ შემოდგომაზე გუდარეხთან კაკლის იმისთანა მოსავალი დაგვხვდა, სახლში დაბრუნებულმა ეს რომ ვთქვი, კინაღამ გამაბრუნეს გუდარეხში......
CHAKRULO
მოგესალმები! კეთილი იყოს შენი ფეხი კარავზე!!!!!!!!!! :)
საით გაგიწევიათ?????????????????????????????????
ისე ბიჭებო თუ სადმე წასვლას გადაწყვეტთ, ძალიან რომ არ ავირიოთ და მოსაძებნადაც ადვილი იქნება, ჯობია სამომავლო გასვლებში თემა გახსნათ-ხოლმე. იქ უფრო მეტი ხალხი ნახავს............................
ჩვენი გასვლა კახეთში სამსახურეობრივია და არა მგონია რომ სიამოვნებისთვის და ღირშესანიშნაობების სანახავდ დაგვრჩეს დროს.
თუმცა კახეთში ერთობლივად აუცილებლად წავალთ და ამის შესახებ შესაბამის ადგილშიც დავპოსტავთ :)
ახლა კი ტემას დავუბრუნდეთ და გამოცდილების გაზიარებას მივხედოთ :)

Искусство

Posted: 21 იან 2006, 19:35
by დათიკო
ტყის რომელი ხილი არ ვჭამოთ? არის თუ არა საშიში რომელიმე მათგანი. თუნდაც ძაღლყურძენა - პატარა შავი ნაყოფი რომ აქვს.