კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

კითხეთ გამოცდილ (და არც ისე გამოცდილ) ადამიანებს

Moderators: Kakha, Druides, Nika, Kakha, Druides, Nika, Kakha, Druides, Nika, Kakha, Druides, Nika

User avatar
Archil
იეტი
Posts: 6877
Joined: 07 აპრ 2005, 13:17
Location: ტიფლისის თავზე
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by Archil » 13 აგვ 2009, 01:51

LEVANIKO

რას ამბობ კაცო.. აქ კარავია, ის კი არაა...

ერთთმანეთს თუ არ ვასწავლეთ და დავრჩებით უსწავლელები ;)

ცადე ხვალედა შენი შთაბეჭდილებები დაწერე. სპირტი აფთიაქშიც შეიძლება იყიდო. თუ შორსაა ვაგზალი და გეზარება..
а в горах по утрам туман, дым твоих сигарет,
если хочешь соити с ума, лучше способов нет !!!
Image

User avatar
LEVANIKO
ზარმაცი
Posts: 1483
Joined: 01 ივნ 2009, 02:15
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by LEVANIKO » 13 აგვ 2009, 01:53

ხვალე არვიცი ცოტა მოცდა მომიწევს მე ვერგავაკეთებ მამაჩემს უნდა დაველოდო ის ყველაპერს ახერხებს :D
Image
ყველაფერი გამოვა თუ მოინდომებ.

User avatar
Archil
იეტი
Posts: 6877
Joined: 07 აპრ 2005, 13:17
Location: ტიფლისის თავზე
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by Archil » 13 აგვ 2009, 01:55

а в горах по утрам туман, дым твоих сигарет,
если хочешь соити с ума, лучше способов нет !!!
Image

User avatar
LEVANIKO
ზარმაცი
Posts: 1483
Joined: 01 ივნ 2009, 02:15
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by LEVANIKO » 13 აგვ 2009, 01:58

Archil
ამაზე ხომ არამახვილებ ყურადგებას
დედა რომელიც 12 წლის ბავშვს კოვზით აჭმევს ვამპირია და საკუთარი შვილის ენერგიას ისრუტავს! :D:D
Image
ყველაფერი გამოვა თუ მოინდომებ.

User avatar
caucasica
იეტი
Posts: 1238
Joined: 02 ივნ 2006, 22:11
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by caucasica » 22 თებ 2010, 14:52

რა შეიძლება მოამზადოს "კაცმა" უცხოეტში ქართული ტრადიციული კერძი _ ხაჭაპურს ვერ გამოვაცხობ
ხო რეცეპტი და მომზადების წესიც.
:D

User avatar
Nephros
მაწანწალა
Posts: 643
Joined: 25 სექ 2009, 02:06
Location: სახლი
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by Nephros » 22 თებ 2010, 15:41

caucasica wrote:რა შეიძლება მოამზადოს "კაცმა" უცხოეტში ქართული ტრადიციული კერძი _ ხაჭაპურს ვერ გამოვაცხობ
ხო რეცეპტი და მომზადების წესიც.
:D
რატომ, იყიდე Feta-Käse იგივე Feta-cheese ან La feta fromage (ბერძნ. φέτα), მოკლედ იმის მიხედვით, თუ სად ხარ, კიდევ Blätterteig იგივე Puff pastry ან Pâte feuilletée. ამ მასალით უნიჭო დიასახლისიც კი ისეთ გემრიელ ფენოვან ხაჭაპურებს დააცხობს, კაი გურმანიც კი შეიძლება შეაცდინოს.

Bon appétit! :wink:
Image
ჩვენ კაცთა მოგვცა ქვეყანა, გვაქვს უთვალავი ფერითა...

User avatar
tamuna_gudarexi
იეტი
Posts: 2290
Joined: 15 ივნ 2005, 15:28
Location: არსად...
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by tamuna_gudarexi » 22 თებ 2010, 16:39

caucasica wrote:რა შეიძლება მოამზადოს "კაცმა" უცხოეტში ქართული ტრადიციული კერძი _ ხაჭაპურს ვერ გამოვაცხობ
ხო რეცეპტი და მომზადების წესიც.
:D
ნიგვზიანი ბადრიჯანი, ბაჟე (ეს ქართული კერძია, თუ არასწორად მახსოვს? :roll: ) - რამეს ჩააწყობს ადამიანი, მიუხედავად იმისა, რომ მარხვაა - მოხარშულ კარტოფილს ან რა ვიცი , პრასი ნიგვზით, სტაფილოები ნიგვზიან-ბროწეულიანი გულსართით...

ხაჭაპურიც შეიძლება, როგორც ნეფროსმა თქვა, ფენოვანი ძალიან ადვილია, მაგრამ ვერ დავეთანეხმები, რომ ისეთი გამოვა, როგორც ჩვენებური ყველით და ცომით არის... :roll:

ლობიოსაც კარგად ამზადებენ ევროპაში ქართველები, თუმც მე არ მისინჯავს ეს უკანასკნელი... :roll:

უი, რეცეპტიცო...
თუკი მართლა დააპირებ აქედან რომელიმეს დამზადებას, დაწერე და რეცეპტსაც დავდებ :)
Climb the mountains and get their good tidings. Nature's peace will flow into you as sunshine flows into trees. The winds will blow their own freshness into you, and the storms their energy, while cares will drop off like autumn leaves. John Muir

User avatar
caucasica
იეტი
Posts: 1238
Joined: 02 ივნ 2006, 22:11
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by caucasica » 22 თებ 2010, 16:57

:D ხო ხაჭაპურს მართლ ვერ შევახვევ.
ლობიო კი კარგად გამომდის :D
მე ჩაქაფულის ან ხინკლის გაკეთება მინდა
ორივეს რეცეპტი კარგად ვიცი, ჩაქაფულისთვის ტყემალს ან ტყლაპს ვერ ვიშოვი, ხინკალს კი ბოლო ეტაპამდე ცომის მოზელა, ფარშის გაკეთება საუკეთესო ვიცი აი შეხვევით არ შემიხვევია არსადროს.
"ოსტრი" (გოგამ მომიტევოს, ან ყაურმა ქართულია ხომ.
მაგრამ ჯიგარს სად ვიშოვი ნეტავ.
ხო ღომი შეიზლება მაგრამ რომელი ყველი მოუხდება ნეტავ. შვეიცარიაში ვარ ყველი ბევრია ყველას გასინჯვას ვერ მოვასწრებ.

User avatar
Nephros
მაწანწალა
Posts: 643
Joined: 25 სექ 2009, 02:06
Location: სახლი
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by Nephros » 22 თებ 2010, 17:33

caucasica wrote::D ხო ხაჭაპურს მართლ ვერ შევახვევ.
ლობიო კი კარგად გამომდის :D
მე ჩაქაფულის ან ხინკლის გაკეთება მინდა
ორივეს რეცეპტი კარგად ვიცი, ჩაქაფულისთვის ტყემალს ან ტყლაპს ვერ ვიშოვი, ხინკალს კი ბოლო ეტაპამდე ცომის მოზელა, ფარშის გაკეთება საუკეთესო ვიცი აი შეხვევით არ შემიხვევია არსადროს.
"ოსტრი" (გოგამ მომიტევოს, ან ყაურმა ქართულია ხომ.
მაგრამ ჯიგარს სად ვიშოვი ნეტავ.
ხო ღომი შეიზლება მაგრამ რომელი ყველი მოუხდება ნეტავ. შვეიცარიაში ვარ ყველი ბევრია ყველას გასინჯვას ვერ მოვასწრებ.
თუ მაინცდამაინც იმერული გინდა, რას ვიზამთ, შეიძლება გააკეთო, მაგრამ გემრიელობისა რა მოგახსენო. აი Blätterteig-ს თუ იყიდი, (თუ ფრანგულენოვან შვეიცარიაში ხარ La pâte feuilletée-ს, იგივე გაყინული ფენოვანის ცომი) დაჭრილია უკვე და დიდი ფილოსოფია არ უნდა, - კიდეებს მოუჭერ ხელს და მიაწებებ ერთმანეთზე.

Image

იმედია ლობიოს საკმაზები გაქვს, თუმცა აზიურ მაღაზიებში ყველაფრის ნახვა შეიძლება, სულო და გულო, რაც გინდა.

აი, ჩაქაფულს რაც შეეხება: ზაფხული რომ იყოს, კი შეიძლება მაგის მოკრეფა ბოტანიკურ ბაღში, prunus divaricata, ასე ჰქვია ლათინურად, ისე ქალაქგარეთაც ბევრი არის, მარტო საქართველოში კი არაა ეს დალოცვილი ნაყოფი, sauere Pflaume-ს ეძახიან ხოლმე გერმანულად.

Metzgerei-ში ჯიგარის მეტს რას ნახავ! შენ გაკეთება თქვი!

აი ღომში თუ იმერული ყველი გიყვარს შეგიძლია Feta-Käse (La feta) გამოიყენო, თუ სულგუნი კიდევ - ყველგან ნახავ Mozzarella-ს.

სულგუნს სად შეედრება, მაგრამ აი Mozzarella
Image

ჰო, კიდევ, მჭადის გამოცხობა თუ მოგინდა, აფრიკელებისა და სამხრეთ ამერიკელების მაღაზიებში უგემრიელეს მჭადის ფქვილს იყიდი.
Image
ჩვენ კაცთა მოგვცა ქვეყანა, გვაქვს უთვალავი ფერითა...

User avatar
caucasica
იეტი
Posts: 1238
Joined: 02 ივნ 2006, 22:11
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by caucasica » 16 მარ 2010, 18:35

:D მოკლედ მოვამზადე და მოწონება დავიმსახურეეე :oops:
მეც მომეწონა ცოტა სხვანაირი გამომივიდა ვიდრე ტრადიციული ქართული
აი რეცეპტსაც შემოგთავაძებთ
საქონლის ხორცის ცხარე წვნიანი
კეთდება ასე:
ვიღებ საქონლის ახალ ხორცს (ცხიმი ზომაზე უნდა ქონდეს და თეთრი უნდა იყოს!), სასურველია საფარავს. ვათავისუფლებ ძვლისგან და ვრეცხავთ.
მერე ვჭრი საშუალო ნაჭრებად. ვდებ "სქელ" ქვაბში და ვშუშავ ძალიან ნელ ცეცხლზე.
მაგრამ აქ არის "საიდუმლო": როდესაც ხორცი წყალს გამოუშვებს და დაიწყებს ამ წყალში ხარშვას, ცეცხლი და ხუფი ისე უნდა შეაშველოთ, რომ ეგ წყალი არ ამოშრეს, სანამ ხორცი არ დარბილდება (ცეცხლი ძალიან ნელი, მბჯუტავი უნდა იყოს, ხუფი მაგრა დახურული, წყალი გარედან არც ერთ ეტაპზე არ დაამატოთ!).
როდესაც ხორცი დარბილდება, ეგ წყალი, რომელშიც იხარშებოდა, გადაასხით ცალკე ჭურჭელში და შეინახეთ (ეგაა "სეკრეტი":))
მერე: დაუმატეთ კარაქი (1 კგ ხორცზე 100 გრამი) და შუშეთ უკვე კარაქში. ხო, დააყარეთ მარილი, რომ შემდეგ ხარშვაში არ ჩდაიშალოს!
ოდნავ რომ მოშუშდება, ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი და ახლა ხახვთან ერთად შუშეთ. ხახვის მერე (არ აცალოთ ხახვს მოშუშება) ჩაყარეთ სიგანეში დაჭრილი ტკბილი წიწაკა (Sweet Pepper ) და ყველაფერი ეს ნელ ცეცხლზე შუშეთ კარაქში. თუ ატყობთ, რომ კარაქი ცოტაა, ოდნავ დაუმატეთ). + ეს მე დავუმატე და მოუხდა 250 გრ. ხმელი ბარდა
ცალკე ჯამში: პამიდორს გააცალეთ კანი (მდუღარე გადაასხით), დაჭერით წვრილად, ისე, რომ წვენთან ერთად გამოვიდეს თითქმის ბლანტი მასა, დაუმატეთ წვრილ რგოლებად დაჭრილი ცხარე კახური ან მეგრული (ჩილის) წიწაკა, მსხვილ კუბიკებად დაჭრილი პიკული (მჟავე კიტრის კონსერვი), წვრილად დაჭრილი ნიორი, ბლომად რეჰანი, ცოტა წითელი წიწაკა ცოტა პეტრუშკა,ქინძი და საშუალო რაოდენობით ნიახური. ეს ყველაფერი ერთად აურიეთ და როდესაც შეატყობთ, რომ ქვაბში ხახვი და ბულგარული მზადაა, ამ მასას შიგ გადაუძახეთ ცხადია, გემოვნებით დაუმატეთ მარილი. და (აუციელებელია!) დაუმატეთ 1- 1/2 სუფრ. კოვზი ტომატის პასტა.
როცა წმოდუღდება, დაამატეთ ის ცალკე, სულ დასაწყისში გადანახული ხორცის ნახარში
5 წუთის დუღილის მერე თქვენ მიიღებთ გემრიელ, სურნელოვან და საჭმელად გამზადებულ კერძს რომელსაც ;საქონლის ხორცის წვნიანი ქვია;,ესთავისთავად ძალიან კარგი რამაა, მაგრამ ეს ჯერ კიდევ არ არის "საქონლის ხორცის ცხარე წვნიანი"
იმისთვის რომ "საქონლის ხორცის წვნიანი " გადაიქცეს ოსტრად, უნდა დავახუროთ ხუფო და ძალიან, ძალიან ნელ, მბჯუტავ ცეცხლზე დავადგათ მინიმუმ 45 წთ-თ - 1 საათით.
ინგრედიენტები: 1კგ ხორცზე 1 კგ ხახვი 1 კგ პამიდორი, 2-3 ბულგარული წიწაკა, 2-3 მოზრდილი პიკული, 100 გრ კარაქი, წიწაკა უქენით ისე, რომ გამოვიდეს ცხარე!
ცახდია, მიირთვით ცხელ მდგომარეობაში!

User avatar
idler
ბოდიალა
Posts: 123
Joined: 11 აპრ 2010, 19:57
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by idler » 25 ივნ 2010, 01:04

Image

აი ჩემი :D

ესე დიდი ცეცხლი აქვს მარა რაღაცას რო ვდგავ ზედ მერე ძაან ცოტა ცეცხლი აქვს

ნახცრეტები გავუდიდე მარა მაინც ალბათ ჰაერი არ ყოფნის ? :roll:

User avatar
Archil
იეტი
Posts: 6877
Joined: 07 აპრ 2005, 13:17
Location: ტიფლისის თავზე
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by Archil » 25 ივნ 2010, 09:52

idler

წვრილი ნახვრეტებიც დაამატე ზემოთ, გვერდზე გაუკეთე კიდევ ერთი რიგი დიდი ნახვრეტების, და შეუბერავს გემრიელად :)
а в горах по утрам туман, дым твоих сигарет,
если хочешь соити с ума, лучше способов нет !!!
Image

User avatar
idler
ბოდიალა
Posts: 123
Joined: 11 აპრ 2010, 19:57
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by idler » 25 ივნ 2010, 14:55

Archil
ზევიდან აქვს ნახხვრეტები წვრილად თან ძაან ბევრი მარა მაინც არ შვება გვერდებს გავუკეთებ ეხლა :)

Image

და ეს შუაში რეზბა თუ რაც ქვია რათ უნდა ვერ გავიგე :D

User avatar
ნიმფა
იეტი
Posts: 1352
Joined: 12 ოქტ 2007, 15:23
Location: სამშობლო
Contact:
კარვის სამზარეულო- კერძების რეცეპტები და სხვ.

Post by ნიმფა » 25 ივნ 2010, 20:02

caucasica wrote::D მოკლედ მოვამზადე და მოწონება დავიმსახურეეე :oops:
მეც მომეწონა ცოტა სხვანაირი გამომივიდა ვიდრე ტრადიციული ქართული
აი რეცეპტსაც შემოგთავაძებთ
საქონლის ხორცის ცხარე წვნიანი
კეთდება ასე:
ვიღებ საქონლის ახალ ხორცს (ცხიმი ზომაზე უნდა ქონდეს და თეთრი უნდა იყოს!), სასურველია საფარავს. ვათავისუფლებ ძვლისგან და ვრეცხავთ.
მერე ვჭრი საშუალო ნაჭრებად. ვდებ "სქელ" ქვაბში და ვშუშავ ძალიან ნელ ცეცხლზე.
მაგრამ აქ არის "საიდუმლო": როდესაც ხორცი წყალს გამოუშვებს და დაიწყებს ამ წყალში ხარშვას, ცეცხლი და ხუფი ისე უნდა შეაშველოთ, რომ ეგ წყალი არ ამოშრეს, სანამ ხორცი არ დარბილდება (ცეცხლი ძალიან ნელი, მბჯუტავი უნდა იყოს, ხუფი მაგრა დახურული, წყალი გარედან არც ერთ ეტაპზე არ დაამატოთ!).
როდესაც ხორცი დარბილდება, ეგ წყალი, რომელშიც იხარშებოდა, გადაასხით ცალკე ჭურჭელში და შეინახეთ (ეგაა "სეკრეტი":))
მერე: დაუმატეთ კარაქი (1 კგ ხორცზე 100 გრამი) და შუშეთ უკვე კარაქში. ხო, დააყარეთ მარილი, რომ შემდეგ ხარშვაში არ ჩდაიშალოს!
ოდნავ რომ მოშუშდება, ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი და ახლა ხახვთან ერთად შუშეთ. ხახვის მერე (არ აცალოთ ხახვს მოშუშება) ჩაყარეთ სიგანეში დაჭრილი ტკბილი წიწაკა (Sweet Pepper ) და ყველაფერი ეს ნელ ცეცხლზე შუშეთ კარაქში. თუ ატყობთ, რომ კარაქი ცოტაა, ოდნავ დაუმატეთ). + ეს მე დავუმატე და მოუხდა 250 გრ. ხმელი ბარდა
ცალკე ჯამში: პამიდორს გააცალეთ კანი (მდუღარე გადაასხით), დაჭერით წვრილად, ისე, რომ წვენთან ერთად გამოვიდეს თითქმის ბლანტი მასა, დაუმატეთ წვრილ რგოლებად დაჭრილი ცხარე კახური ან მეგრული (ჩილის) წიწაკა, მსხვილ კუბიკებად დაჭრილი პიკული (მჟავე კიტრის კონსერვი), წვრილად დაჭრილი ნიორი, ბლომად რეჰანი, ცოტა წითელი წიწაკა ცოტა პეტრუშკა,ქინძი და საშუალო რაოდენობით ნიახური. ეს ყველაფერი ერთად აურიეთ და როდესაც შეატყობთ, რომ ქვაბში ხახვი და ბულგარული მზადაა, ამ მასას შიგ გადაუძახეთ ცხადია, გემოვნებით დაუმატეთ მარილი. და (აუციელებელია!) დაუმატეთ 1- 1/2 სუფრ. კოვზი ტომატის პასტა.
როცა წმოდუღდება, დაამატეთ ის ცალკე, სულ დასაწყისში გადანახული ხორცის ნახარში
5 წუთის დუღილის მერე თქვენ მიიღებთ გემრიელ, სურნელოვან და საჭმელად გამზადებულ კერძს რომელსაც ;საქონლის ხორცის წვნიანი ქვია;,ესთავისთავად ძალიან კარგი რამაა, მაგრამ ეს ჯერ კიდევ არ არის "საქონლის ხორცის ცხარე წვნიანი"
იმისთვის რომ "საქონლის ხორცის წვნიანი " გადაიქცეს ოსტრად, უნდა დავახუროთ ხუფო და ძალიან, ძალიან ნელ, მბჯუტავ ცეცხლზე დავადგათ მინიმუმ 45 წთ-თ - 1 საათით.
ინგრედიენტები: 1კგ ხორცზე 1 კგ ხახვი 1 კგ პამიდორი, 2-3 ბულგარული წიწაკა, 2-3 მოზრდილი პიკული, 100 გრ კარაქი, წიწაკა უქენით ისე, რომ გამოვიდეს ცხარე!
ცახდია, მიირთვით ცხელ მდგომარეობაში!

აუუუ, ნერწყვი მომადგა... :D გავიდეს ერთი მარხვა :)

ახალი თემის შექმნა
პასუხი თემაზე

FORUM_PERMISSIONS

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

ახალი წერილი ახალი წერილი    ახალი წერილი არაა ახალი წერილი არაა    ანონსი ანონსი
ახალი წერილი [ ცხარე ] ახალი წერილი [ ცხარე ]    ახალი წერილი არაა [ ცხარე ] ახალი წერილი არაა [ ცხარე ]    თვალშისაცემი თვალშისაცემი
ახალი წერილი [ დაკეტილია ] ახალი წერილი [ დაკეტილია ]    ახალი წერილი არაა [ დაკეტილია ] ახალი წერილი არაა [ დაკეტილია ]