Page 2 of 3
ჟოლო
Posted: 23 ოქტ 2007, 13:33
by Varvara
ლეონტი
ქაცვის საკრები სპეციალური ,,დანა'' არსებობს. ტოტი უნდა მოტეხო და მერე ერთი ბოლოდან მეორემდე ამ ,,დანით'' სწრაფად ჩამოუსვა. ნაყოფი მარტივად გროვდება ასეთი ხერხით.
ჟოლო
Posted: 23 ოქტ 2007, 14:05
by lama
Varvara wrote:ლეონტი
ქაცვის საკრები სპეციალური ,,დანა'' არსებობს. ტოტი უნდა მოტეხო და მერე ერთი ბოლოდან მეორემდე ამ ,,დანით'' სწრაფად ჩამოუსვა. ნაყოფი მარტივად გროვდება ასეთი ხერხით.
ასე მე ბევრჯერ შემიგროვებია ქაცვი სვანეთში
სახალისოა
ჩემთვის
ჟოლო
Posted: 23 ოქტ 2007, 17:38
by Mta Mkvarebia
guruli wrote:ვააა... და მთაში არ მინახავს...
აპლიპიხა ანუ, კოწახური?
დასავლეთში კოწახურსაც ეძახიან. ეგაა?
არა "აბლეპიხა" რუსულად ქაცვია, ყვითელი ნაყოფი რომ აქვს. კოწახურს კი დასავლეთში წითელი ფერის ნაყოფიან (თეთრი წინწკლებით) ხეს ეძახიან. თუმცა ნამდვილი კოწახური ცოტა სხვანაირია.
ჟოლო
Posted: 23 ოქტ 2007, 19:23
by guruli
კოწახურს კი დასავლეთში წითელი ფერის ნაყოფიან (თეთრი წინწკლებით) ხეს ეძახიან. თუმცა ნამდვილი კოწახური ცოტა სხვანაირია.
ჰო, ჰო, მაგაზე ვლაპარაკობ. და მაგას რა ჰქვია?
ჟოლო
Posted: 24 ოქტ 2007, 09:45
by Mta Mkvarebia
guruli wrote:კოწახურს კი დასავლეთში წითელი ფერის ნაყოფიან (თეთრი წინწკლებით) ხეს ეძახიან. თუმცა ნამდვილი კოწახური ცოტა სხვანაირია.
ჰო, ჰო, მაგაზე ვლაპარაკობ. და მაგას რა ჰქვია?
ბოტანიკური სახელწოდება ნამდვილად არ ვიცი. მაგრამ კოწახური რომ წაგრძელებული ფორმის, შედარებით მომჟავო გემოს ნაყოფია, ვიცი. აი ისეთი კოწახურის კანფეტებს რომ ახატია...
ჟოლო
Posted: 25 ოქტ 2007, 15:25
by გვალდა
მოცვის და მაყვლის კრეფა მიყვარს ასე: მარტო დაწოწიალობ ბუჩქებში, მიიწევ წინ, ავსებ ტოლჩას, ერთს, ორს, მერე აღმოაჩენ რომ გზა აგებნა, ასცდი შენებს, ბინდდება ...
ჟოლო
Posted: 25 ოქტ 2007, 17:06
by gobe
კოწახური-ს ბოტანიკური სახელწოდება არის Berberis.
ინგლისურად barberry-ს უწოდენებ, რუსულად БарбариÑ-ს.
ჟოლო
Posted: 25 ოქტ 2007, 20:57
by Gvalva
გვალდა
ალბათ საინტერესოა
Varvara
მაგ დანამ არ მგონია მაინცდამაინც გაამართლოს, რადგან ფოთლები და დამატებითი ტოტებიც არის, მარა, რაღაც ნამდვილად საჭირო იქნება, იმდენი მარცვლის სათითაოდ მოწყვეტა უბრალოდ შეუძლებელია!!
ჟოლო
Posted: 26 ოქტ 2007, 09:40
by ლეონტი
Облегчим Ñбор облепихи
Сбор облепихи — очень Ñ‚Ñ€ÑƒÐ´Ð¾ÐµÐ¼ÐºÐ°Ñ Ñ€Ð°Ð±Ð¾Ñ‚Ð°, но ее можно облегчить. Вот неÑколько Ñоветов.
* Уборку ÑƒÑ€Ð¾Ð¶Ð°Ñ Ð½Ð°Ñ‡Ð¸Ð½Ð°Ð¹Ñ‚Ðµ Ñ Ñ€Ð°Ð½Ð½Ð¸Ñ… Ñортов, перезревшие Ñгоды которых при Ñборе раздавливаютÑÑ.
* Можно при Ñборе применÑÑ‚ÑŒ раÑчеÑку и ÑчеÑывать ее плоды в перевернутый Ñтарый зонт. Ð¢Ð°ÐºÐ°Ñ Â«Ð¼Ð°Ð»Ð°Ñ Ð¼ÐµÑ…Ð°Ð½Ð¸Ð·Ð°Ñ†Ð¸Ñ» позволÑет уÑкорить Ñборку ÑƒÑ€Ð¾Ð¶Ð°Ñ Ð² 2–3 раза.
* Ðередко урожай Ñобирают, ÑÑ€ÐµÐ·Ð°Ñ Ñекатором Ñлепые плодоноÑÑщие побеги. Они имеют лишь неÑколько лиÑточков на конце и поÑле Ð¿Ð»Ð¾Ð´Ð¾Ð½Ð¾ÑˆÐµÐ½Ð¸Ñ Ð¾Ñ‚Ð¼Ð¸Ñ€Ð°ÑŽÑ‚, поÑтому их удаление не причинÑет ущерба раÑтениÑм.
* Хорошо Ñобирать облепиху Ñ Ð¿Ð¾Ð¼Ð¾Ñ‰ÑŒÑŽ проволочных крючков. Под деревом раÑÑтелите полиÑтиленовую пленку и ÑкользÑщим движением крючка от оÑÐ½Ð¾Ð²Ð°Ð½Ð¸Ñ Ðº верхушке плодоноÑÑщей ветки ошмыгивайте плоды. У Ñтого ÑпоÑоба еÑÑ‚ÑŒ и недоÑтаток: чаÑÑ‚ÑŒ плодов раздавливаетÑÑ Ð¸ повреждаютÑÑ Ð¿Ð¾Ñ‡ÐºÐ¸, что ÑказываетÑÑ Ð½Ð° будущем урожае. ЛиÑÑ‚ÑŒÑ Ð¾Ñ‚ плодов приходитÑÑ Ð¾Ñ‚Ð´ÐµÐ»ÑÑ‚ÑŒ вручную.
* Ð”Ð»Ñ Ð¾Ð±Ð»ÐµÐ³Ñ‡ÐµÐ½Ð¸Ñ Ñ‚Ñ€ÑƒÐ´Ð° можно иÑпользовать другое неÑложное приÑпоÑобление из тонкой Ñтальной проволоки. Выгните ее в виде петли, а концы проволоки длиной 2–3 мм загните под прÑмым углом внутрь и прикрепите к деревÑнной ручке. МеÑто Ð¿Ñ€Ð¸ÐºÑ€ÐµÐ¿Ð»ÐµÐ½Ð¸Ñ Ð¾Ð±Ð¼Ð°Ð¶ÑŒÑ‚Ðµ медной проволокой и изолÑционной лентой. Верхушку петельки Ñдавите пальцами или щипцами так, чтобы она Ñтала похожей на Ð¿Ð»Ð°Ð¼Ñ Ñвечи. Ðтим приÑпоÑоблением легко подрезать плодоножку и Ñобирать Ñгоды в любом труднодоÑтупном меÑте.
* Чтобы раздавленных Ñгод при падении было меньше, можно иÑпользовать «фартук» ÑобÑтвенной конÑтрукции. Из медной или алюминиевой проволоки толщиной 2,5–3 мм Ñделайте круг диаметром 80–90 Ñм, обшейте марлей. ЧаÑÑ‚ÑŒ обруча изогните по талии Ñборщика. К фартуку, который должен держатьÑÑ Ð² горизонтальном положении, прикрепите теÑьму в четырех меÑтах. Падающие Ñгоды будут ÑкатыватьÑÑ Ð² углубление.
ჟოლო
Posted: 26 ოქტ 2007, 12:39
by Gvalva
წაკითხულის შთაბეჭდილების ქვეშ შემოქმედებითი მუზა მესტუმრა, აქ მოყვანილი ორი მეთოდი შევაერთე და ქაცვის საკრეფი ინსტრუმენტი შევქმენი
ცეცხლის ალის ფორმის პეტლიას დავამატოთ ამობრუნებული ქოლგის ფორმის შემკრები და ხის ჯოხი შევცვალოთ პოლდიუმა კანალიზაციის (უხმარი
) პლასმასის მილით. მივიღებთ ასეთ რამეს
გადაბმის ადგილის სიმყარისთვის შეიძლება შესაბამისი მაგიდის ნათურის დეტალის გამოყენება...
მილს მეორე ბოლოზე შეიძლება დავკიდოთ კალათი ან საქმეში ჩავრთოთ პატარა ბავშვი, რომელიც კისკისით შეუშვერს მორბენალ ბურთულებს კალათას
ნ--------
P.შ. ტოლსტოი და დოსტოევსკი რომ ყავთ რუსებს არასოდეს შემშურებია, აბლეპიხის მოკრეფის მეთოდებზე ნახევარგვერდიანი სტატიის დამწერები რომ ყავთ ეგ ყოველთვის მშურდა!!
ჟოლო
Posted: 26 ოქტ 2007, 13:03
by Toma
Gvalva
პატივცემულო ეგ აგრეგატი თქვენ უკვე გამოსცადეთ პრაქტიკაში????
.. და საავტორო უფლებები გაქვთ ალბათ...
ხომ არ დააპატენტებდით მაგ იდეას?
ჟოლო
Posted: 26 ოქტ 2007, 13:25
by lama
ჟოლოს დაკრეფა აკრძალეს კახეთში
ხოხობი ჭამსო და ???
):(
ჟოლო
Posted: 01 ნოე 2007, 13:46
by Varvara
Gvalva
ქაცვის საკრეფი დანები რუსი მოყვარული მებაღეების გამოგონებაა. სურათი ვერსად ვერ ვნახე თორემ დავდებდი. ისე მართლა ამართლებს - ტელევიზორშიც მინახავს და სტატიაც წამიკითხავს
ჟოლო
Posted: 15 ნოე 2007, 05:58
by PINKY
აა..
მეცსუმაინტერესებდა..
სადააანეტავ მაკვლისბუშკებყ..
:სპყ:
ჟოლო
Posted: 15 ნოე 2007, 10:12
by ლეონტი
PINKY wrote:ოო..
მეცსუმაინტერესებდა..
სადააანეტავ მაკვლისბუშკებყ..
:სპყ:
რაიო ბიძიკოო...?
Gvalva
კარგი იდეაა , მოითხოვს პრაქტიკულ შემოწმებას და ტექნიკურ გადამზადებას(დარაბოტკა), შემდეგ ჩავუშვათ წარმოებაში.
გავყიდოთ რუსეთში, ევროპაში.