ცხოველთა დამცველები აქეთ
Moderators: Druides, Druides, Druides, Druides
ცხოველთა დამცველები აქეთ
teo-
რავიცი რა წესით ადამიანს ბუნება როდესაც უყვარს ის ირემიც, ძროხაც და ყველაფერი უნდა უყვარდეს, არვიცი
Druides
აი პატარა ბატკანი, ხოდა ისა , Bon apettite
რავიცი რა წესით ადამიანს ბუნება როდესაც უყვარს ის ირემიც, ძროხაც და ყველაფერი უნდა უყვარდეს, არვიცი
Druides
აი პატარა ბატკანი, ხოდა ისა , Bon apettite
Barcelona - la ciudad de mis sueños...
ცხოველთა დამცველები აქეთ
თან როცა კარავზეა , მაგრამ... ვფიქრობ ღირს თუარა იმ ყველაფერზე საუბარი აქ
ცხოველთა დამცველები აქეთ
teo-
ზუსტად , მეც მაგას ვფიქრობდითან როცა კარავზეა , მაგრამ... ვფიქრობ ღირს თუარა იმ ყველაფერზე საუბარი აქ
Barcelona - la ciudad de mis sueños...
ცხოველთა დამცველები აქეთ
Duckling wrote:Druides
სამწუხაროდ გენმოდიფიცირებული საკვები ხორცის ჭამა არ ჭამასთან კავშირში არაა....გენმოდიფიცირებყული ძIრითადად ბოსტნეულია და შენ მას ისედაც იღებ
რაც შეეხება კალციუმის მარგას, მე პირადად ლაქტო-ოვო ვეგეტარიანელთა რიცხვს მივეკუთვნები, ანუ რძის პროდუქტებს და კვერცხსაც ვჭამ. გამოვრიცხე მხოლოდ ხორცი/თევზი .
და ფემინიზმთან კავშირი კი მაგარი იყო, საიდან სადო
როგორ არააა კავშირში აბა ძროხებს ფერმაში რას აჭმევენ თუ ააზე მიუშვადაახლოებით იგივ ე რა გენმოდიფიცირებულ სასილოსე სიმინდს ))) მეც ვიღებ და შენც იღებ ))))) და ისე რომ იცოდე ღორები რომ თავის ნებაზე მიუშვა როგორც დინოზავრებმა გადაჭამეს ყველაფერი და ბოლოს თვითონ ამოწყდნენ ალბა იგივე იქნება ))))
რაც შეეხება კავშირს ფემინიზმსა და ვეგეტარიანელობას შორის მეც ვერ ვხედავ ეგ ყველაფერი ჟურნალ კოსმოპოლიტენში )))))
გიჟს აჰყე, ჭკვიანს დაჰყე!
ცხოველთა დამცველები აქეთ
ღორები არ ვიცი და ადამიანებმა რომ გადავჭამეთ ყველაფერი ეს კი ვიციდა ისე რომ იცოდე ღორები რომ თავის ნებაზე მიუშვა როგორც დინოზავრებმა გადაჭამეს ყველაფერი
Barcelona - la ciudad de mis sueños...
- Kavtaradze
- იეტი
- Posts: 1151
- Joined: 27 მაი 2007, 23:34
- Location: კოსმოს
ცხოველთა დამცველები აქეთ
oto
არ ვართ ეგეთებს, ჩაქაფულისთვის ეგ პატარაა
არ ვართ ეგეთებს, ჩაქაფულისთვის ეგ პატარაა
ცხოველთა დამცველები აქეთ
ხოდა ცოტასაც დავაცდიდით გაზრდას (მეტი ხორცი რომ იყოს)Kavtaradze wrote:oto
არ ვართ ეგეთებს, ჩაქაფულისთვის ეგ პატარაა
ცხოველთა დამცველები აქეთ
ხოდა ცოტასაც დავაცდიდით გაზრდას (მეტი ხორცი რომ იყოს)
მაისშია ჩაქაფულის სწზონი და უკვე კარგი იქნება ორ თვეში
ცხოველთა დამცველები აქეთ
ბატკნის ჩაქაფული
ბატკნის ხორცს (მთლად ქორფა არ გინდათ!) გარეცხავთ, ძვლიანად დაჭრით (არ მსხვილ, არც წვრილ, უფრო საშუალო ნაჭრებად) და ჩააწყობთ ქვაბში, იქვე დაუდებთ ცოტა დუმის ქონს, წვრილად დაჭრილს). დადგამთ ძალიან ნელ, ლამის მბჟუტავ ცეცხლზე და ადუღებთ იმ საკუთარ წვენში, რომელიც გამოუვა. გარეშე წყალს საერთოდ არ დაასხავთ არც ერთ ეტაპზე. თუ ამოშრა ხორცის მომზადებამდე, დაუმატებთ ღვინოს. რომ ამოშრება სითხე და ხორციც მომზადდება , დაასხით ისევ ღვინო (ცოტა!). დააყარეთ ერთი ფენა ნახევარალყებად დაჭრილი ხახვი.
პარალელურად დაჭერით ბლომად ქინძი, იმის ნახევარი ოხრახუში და ერთი ბეწო ნიახური + ბლომად ახალი ხახვი + გრძელი კახური წიწაკა (გემოზე), აურიეთ ერთმანეთში და მოზადებულ ხორცს დაადეთ ეს ყველაფერი ფენად. დაუმატეთ ტყემალი (მე კონსერვირებული მირჩევნია ხოლმე, მაგრამ ახალიც კარგია, თუ მწარე არ არის) გემოზე. ბლომად ქორფა ტარხუნა დაჭერით მსხვილად, ან, თუ ღერო მაგარი აქვს, ეგ ღერო გამოაცალეთ, დატოვეთ მხოლოდ ფოთლები და აღარ დაჭრათ და ეგ ტარხუნაც ზემოდან დაადეთ ფენად.
ფენები უნდა ისეთი იყოს, რომ მათ ქვეშ ხორცი არ ჩანდეს! დაახურეთ ხუფი. თუ ცეცხლი მბჟუტავია, ჩაქაფული მზად რომ იქნება, წამოიდუღებს და ზემოდან მოადგება ქაფი! მაგიტომ ჰქვია ჩაქაფული. ცოტა ხანი აცადეთ, იმ ქაფის მოხსნა არ დაიწყოთ! ბოლოს ისევ შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ღვინო. ქაფის გამოჩენიდან 15-20 წუთში კერძი მზადააა, მიირთვით ცხლად. ჰო, სულ დასაწყისში მარილი არ დაგავიწყდეთ. გარდა ამისა, ვისაც უყვარს, შეუძლია მწვანილამდე ცოტა დაფქვილი წითელი წიწაკა დაამატოს, არომატისთვის, მოუხდება.
ფაქტია, რომ მწვანილმა ხორცი საშუალო სისქის ფენებად უნდა დაფაროს, ტყემალი მოზომილად უყავით, თორემ დაგიმჟავებთ!დანარჩენი თქვენ იცით!
ბატკნის ხორცს (მთლად ქორფა არ გინდათ!) გარეცხავთ, ძვლიანად დაჭრით (არ მსხვილ, არც წვრილ, უფრო საშუალო ნაჭრებად) და ჩააწყობთ ქვაბში, იქვე დაუდებთ ცოტა დუმის ქონს, წვრილად დაჭრილს). დადგამთ ძალიან ნელ, ლამის მბჟუტავ ცეცხლზე და ადუღებთ იმ საკუთარ წვენში, რომელიც გამოუვა. გარეშე წყალს საერთოდ არ დაასხავთ არც ერთ ეტაპზე. თუ ამოშრა ხორცის მომზადებამდე, დაუმატებთ ღვინოს. რომ ამოშრება სითხე და ხორციც მომზადდება , დაასხით ისევ ღვინო (ცოტა!). დააყარეთ ერთი ფენა ნახევარალყებად დაჭრილი ხახვი.
პარალელურად დაჭერით ბლომად ქინძი, იმის ნახევარი ოხრახუში და ერთი ბეწო ნიახური + ბლომად ახალი ხახვი + გრძელი კახური წიწაკა (გემოზე), აურიეთ ერთმანეთში და მოზადებულ ხორცს დაადეთ ეს ყველაფერი ფენად. დაუმატეთ ტყემალი (მე კონსერვირებული მირჩევნია ხოლმე, მაგრამ ახალიც კარგია, თუ მწარე არ არის) გემოზე. ბლომად ქორფა ტარხუნა დაჭერით მსხვილად, ან, თუ ღერო მაგარი აქვს, ეგ ღერო გამოაცალეთ, დატოვეთ მხოლოდ ფოთლები და აღარ დაჭრათ და ეგ ტარხუნაც ზემოდან დაადეთ ფენად.
ფენები უნდა ისეთი იყოს, რომ მათ ქვეშ ხორცი არ ჩანდეს! დაახურეთ ხუფი. თუ ცეცხლი მბჟუტავია, ჩაქაფული მზად რომ იქნება, წამოიდუღებს და ზემოდან მოადგება ქაფი! მაგიტომ ჰქვია ჩაქაფული. ცოტა ხანი აცადეთ, იმ ქაფის მოხსნა არ დაიწყოთ! ბოლოს ისევ შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ღვინო. ქაფის გამოჩენიდან 15-20 წუთში კერძი მზადააა, მიირთვით ცხლად. ჰო, სულ დასაწყისში მარილი არ დაგავიწყდეთ. გარდა ამისა, ვისაც უყვარს, შეუძლია მწვანილამდე ცოტა დაფქვილი წითელი წიწაკა დაამატოს, არომატისთვის, მოუხდება.
ფაქტია, რომ მწვანილმა ხორცი საშუალო სისქის ფენებად უნდა დაფაროს, ტყემალი მოზომილად უყავით, თორემ დაგიმჟავებთ!დანარჩენი თქვენ იცით!
ცხოველთა დამცველები აქეთ
caucasica
შენ ვის ეკაიფები?
შენ ვის ეკაიფები?
ცხოველთა დამცველები აქეთ
მართალია ეს გოგო...teo- wrote:caucasica
შენ ვის ეკაიფები?
თეორიას რომ გვასწავლი, პრაქტიკა?...
თეომ თქვა, ბატკანს მე ვიშოვი და პრაქტიკული კავკასიკამ ჩაატაროსო, ოღონდ ერთი პირობითო, დაკვლით მე დავკლავო - თქვა თეომ...
ცხოველთა დამცველები აქეთ
teo-
ზოგჯერ იუმორიც საჭიროა.
ARCHILI
ისე პირველად მართლა მარტო თეორია ვიცოდი და ორივე ნაწილი პრაქტიკაში ისე კარგად გამომივიდა იმის მერე სულ მთხოვნენ კიდევ გააკეთეო, მაგრამ აქამდე აღარ გამიმეორებია....
ზოგჯერ იუმორიც საჭიროა.
ARCHILI
ისე პირველად მართლა მარტო თეორია ვიცოდი და ორივე ნაწილი პრაქტიკაში ისე კარგად გამომივიდა იმის მერე სულ მთხოვნენ კიდევ გააკეთეო, მაგრამ აქამდე აღარ გამიმეორებია....
ცხოველთა დამცველები აქეთ
ARCHILI
აპ აპ აპ არჩილ.. მე მაპატიე და შენი ხუმრობისთვის სხვა თემებიც ბევრია, იმიტო რო ძალიან შეურაწყოფილად ვგრძნობ თავს ნებისმიერი გამვლელ-გამოვლელის შემოგდებული პოსტებისგან და ეს ერთხელ უკვე ავღნიშნე.. იმათ არ ვიცნობ და შენ მაინც გიცნობ რა..
აპ აპ აპ არჩილ.. მე მაპატიე და შენი ხუმრობისთვის სხვა თემებიც ბევრია, იმიტო რო ძალიან შეურაწყოფილად ვგრძნობ თავს ნებისმიერი გამვლელ-გამოვლელის შემოგდებული პოსტებისგან და ეს ერთხელ უკვე ავღნიშნე.. იმათ არ ვიცნობ და შენ მაინც გიცნობ რა..