თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

ნადირობის და თევზაობის მოყვარულთათვის

Moderators: Druides, Druides, Druides, Druides

User avatar
Trouter
მაწანწალა
Posts: 676
Joined: 17 ოქტ 2006, 13:06
Location: Tbilisi
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by Trouter » 30 ივლ 2007, 16:12

ამ თემაში განვიხილავთ დაჭერილი თევზის შენახვა-ტრანსპორტირება-დამუშავებისა და შემდგომ სამზარეულოში / ან ბუნებაში მისგან კერძების მომზადების შესახებ

პირველ ხანებში მომიტევეთ რუსული ტერმინების ხმარება. შემდგომში იმედია ამ ხარვეზებსაც ერთობლივად გამოვასწორებთ.

User avatar
TORO
მაწანწალა
Posts: 757
Joined: 14 ივნ 2007, 12:02
Location: TBILISI
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by TORO » 30 ივლ 2007, 16:17

Trouter
მემგონი კულინარია მაინც ცალკეა გამოსაყოფი თორე შენახვა ტრანსპორტირება დამუშავებამდე კიდე სპეციფიკურია ძია

User avatar
Trouter
მაწანწალა
Posts: 676
Joined: 17 ოქტ 2006, 13:06
Location: Tbilisi
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by Trouter » 30 ივლ 2007, 16:25

დამარილებული კალმახი ბალტიისპირულად

ავიღოთ მოზრდილი, სასურველია 350 გრამზე მეტი, კალმახი ან სხვა ორაგულისებრი თევზი. ამოვაჭრათ ფარფლები და ხერხემალი. შემდეგ თევზის ნაჭერი დავდოთ კანით დაბლა და სპეციალური კარგად ალესილი დანით მოვაცილოთ კანი. ამგვარად მოვამზადოთ ფილეს ორი ნაჭერი.

ერთმანეთში ავურიოთ 50 გრამი მსხვილმარცვლოვანი მარილი და ამდენივე შაქრის ფხვნილი. ყველა მხრიდან შევაზილოთ ფილეს ნაჭრებს. ჩავალაგოთ ემალირებულ ჭურჭელში. სასურველია, რომ ნაჭრები მთლიანად თავისუფლად თავსდებოდეს. შევინახოთ მაცივარში. მეორე დღეს შეიძლება უკვე მივირთვათ.

ამგვარად მომზადებული თევზი ბევრად ჯობია ყველა ჩვენთაგანისათვის ცნობილ "გამოყვანილ" ორაგულს, ცელოფნის პაკეტებში რომ იყიდება :)

User avatar
Trouter
მაწანწალა
Posts: 676
Joined: 17 ოქტ 2006, 13:06
Location: Tbilisi
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by Trouter » 30 ივლ 2007, 16:30

TORO wrote:Trouter
მემგონი კულინარია მაინც ცალკეა გამოსაყოფი თორე შენახვა ტრანსპორტირება დამუშავებამდე კიდე სპეციფიკურია ძია
იყოს ჯერ ასე... მალე იმედია ადმინის დახმარებით სათევზაო ფორუმს რეკონსტრუქციას გავუკეთებთ და იქ გავითვალისწინოთ.

User avatar
TORO
მაწანწალა
Posts: 757
Joined: 14 ივნ 2007, 12:02
Location: TBILISI
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by TORO » 30 ივლ 2007, 16:49

ამოვაჭრათ ფარფლები და ხერხემალი.


ლაყუჩები რა ფერად უნდა შევუღებოთ?

User avatar
Trouter
მაწანწალა
Posts: 676
Joined: 17 ოქტ 2006, 13:06
Location: Tbilisi
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by Trouter » 30 ივლ 2007, 16:53

TORO
პარდონ :D
ეგ ცალკე სპეციალურად აღარ დავწერე, რადგან ფილეზე ვლაპარაკობ, იგულისხმება რომ თავი უნდა მოვაჭრათ თავის ლაყუჩებიანა :wink:

User avatar
TORO
მაწანწალა
Posts: 757
Joined: 14 ივნ 2007, 12:02
Location: TBILISI
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by TORO » 30 ივლ 2007, 16:57

Trouter
ეგრე რა თორე მე თავის გატყავებას ვიწყებდი უკვე

User avatar
Trouter
მაწანწალა
Posts: 676
Joined: 17 ოქტ 2006, 13:06
Location: Tbilisi
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by Trouter » 30 ივლ 2007, 17:19

TORO
თავი მოაჭერი, კარგა ბლომად მოაყარე მარილი. ზედმეტ ტენს გამოუშვებს. შემდეგ გარეცხე, გააშრე და გააკეთე ფიტული :D

User avatar
TORO
მაწანწალა
Posts: 757
Joined: 14 ივნ 2007, 12:02
Location: TBILISI
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by TORO » 30 ივლ 2007, 17:21

Trouter
ეგ რეცეპტი წალკელ ბრაკებს გაუგზავნე

User avatar
Trouter
მაწანწალა
Posts: 676
Joined: 17 ოქტ 2006, 13:06
Location: Tbilisi
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by Trouter » 30 ივლ 2007, 17:31

TORO
ეეე, ძია, არა გცოდნია! მოკალმახეები დიდი კალმახის თავებისაგან ფიტულებს ვაკეთებთ, შემდგომში ურწმუნოები რომ დავაჯეროთ რაოდენ დიდი კალმახის დაჭერა შეგვიძლია.

User avatar
TORO
მაწანწალა
Posts: 757
Joined: 14 ივნ 2007, 12:02
Location: TBILISI
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by TORO » 30 ივლ 2007, 17:32

Trouter
ფიტულს თუ უბრალოდ სკილეტს ინახავთ

User avatar
Trouter
მაწანწალა
Posts: 676
Joined: 17 ოქტ 2006, 13:06
Location: Tbilisi
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by Trouter » 30 ივლ 2007, 17:51

TORO
მოზრდილა დამუშავებულ და გამშრალ თავს შემდგომ ეტაპზე კიდევ უფრო სათანადოდ ვამუშავებთ, ვუკეთებთ თვალებს, ვფარავთ ლაკით და მზადაა

User avatar
legenda
იეტი
Posts: 2401
Joined: 05 დეკ 2007, 14:00
Location: Tbilisi
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by legenda » 16 თებ 2008, 15:56

Trouter wrote:დამარილებული კალმახი ბალტიისპირულად

ავიღოთ მოზრდილი, სასურველია 350 გრამზე მეტი, კალმახი ან სხვა ორაგულისებრი თევზი. ამოვაჭრათ ფარფლები და ხერხემალი. შემდეგ თევზის ნაჭერი დავდოთ კანით დაბლა და სპეციალური კარგად ალესილი დანით მოვაცილოთ კანი. ამგვარად მოვამზადოთ ფილეს ორი ნაჭერი.

ერთმანეთში ავურიოთ 50 გრამი მსხვილმარცვლოვანი მარილი და ამდენივე შაქრის ფხვნილი. ყველა მხრიდან შევაზილოთ ფილეს ნაჭრებს. ჩავალაგოთ ემალირებულ ჭურჭელში. სასურველია, რომ ნაჭრები მთლიანად თავისუფლად თავსდებოდეს. შევინახოთ მაცივარში. მეორე დღეს შეიძლება უკვე მივირთვათ.

ამგვარად მომზადებული თევზი ბევრად ჯობია ყველა ჩვენთაგანისათვის ცნობილ "გამოყვანილ" ორაგულს, ცელოფნის პაკეტებში რომ იყიდება :)
და შეწვა ან მოხარშვა არ უნდა ნეტა? :roll:

User avatar
Trouter
მაწანწალა
Posts: 676
Joined: 17 ოქტ 2006, 13:06
Location: Tbilisi
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by Trouter » 18 თებ 2008, 15:02

legenda

ნამდვილად არ უნდა :)
(ცელოფნის პაკეტებში რომ ვარდისფერი ორაგულის ფილეები იყიდება იმას გავს, ოღონდ ჩვენი ჯობია! :) )

User avatar
popins
იეტი
Posts: 4592
Joined: 21 დეკ 2006, 10:10
Location: saburtalo,burtit unda viburtao
თევზის დამუშავება, სასარგებლო რეცეპტები

Post by popins » 18 თებ 2008, 15:05

მითხარით რა გაყინული თევზებიდან რომელი სჯობს?

ახალი თემის შექმნა
პასუხი თემაზე

FORUM_PERMISSIONS

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

ახალი წერილი ახალი წერილი    ახალი წერილი არაა ახალი წერილი არაა    ანონსი ანონსი
ახალი წერილი [ ცხარე ] ახალი წერილი [ ცხარე ]    ახალი წერილი არაა [ ცხარე ] ახალი წერილი არაა [ ცხარე ]    თვალშისაცემი თვალშისაცემი
ახალი წერილი [ დაკეტილია ] ახალი წერილი [ დაკეტილია ]    ახალი წერილი არაა [ დაკეტილია ] ახალი წერილი არაა [ დაკეტილია ]